Proiectul RuralKarst
Lucrăm împreună pentru o Europă verde!
De ce este necesar proiectul:
Mediul și schimbarile climatice ne afecteaza pe toti, pe termen lung. Fara cresterea numarului de suporteri ai protectiei mediului, dezvoltarea unor nuclee locale de ,,activisti de mediu si speologi,, nu vom putea proteja nimic la nivel local.
Care este problema/situatia abordata de proiect:
Mediul carstic reprezinta mediul cu cea mai ridicata vulnerabilitate iar afectarea acestuia este ireversibila sau reversibila in sute de ani in cazul apelor freatice din carst. Majoritatea zonelor carstice sunt situate in mediul rural, in zonele defavorizate cu mici comunitati si societate civila extrem de slab dezvoltata. Este necesara informarea, constientizarea si pregatirea unor reactii viitoare din partea comunitatilor de tineri din aceste medii. În prezent capacitatea de implicare si reactie este inexistenta fapt constatat in cadrul activitatilor noastre precedente.
Obiective:
- 6000 de cetățeni din 27 de județe implicați în protecția mediului carstic, în 18 luni.
- Conștientizarea a 1000 de cetățeni privind rolul Exploratorii în societate.
Activități:
- A1. Management de proiect.
- A2. Informare și comunicare.
- A3. Realizarea materialelor informative&educaționale.
- A4. Campanie de informare a cetățenilor.
- A5. Tinerii suporteri implicați.
- A6. Conferința de protecție a mediului carstic.
- A7. Reabilitarea Centrului de educație.
- A8. Atelierul de inovare.
- A9. Exploratorii Raport 60 de ani.
Beneficiari:
- 5400 Cetățeni tineri din zone insuficient deservite.
- 100 Funcționari publici
- 500 Voluntari din organizațiile speologice
Programul Active Citizens Fund România este finanțat prin Granturile SEE 2014-2021. Obiectivul general al Granturilor este de a reduce disparitățile economice și sociale și a consolida relațiile bilaterale dintre cele 15 state beneficiare și statele donatoare (Islanda, Liechtenstein, Norvegia). Programul este administrat de către consorțiul compus din Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile, Fundația pentru Parteneriat, Centrul de Resurse pentru Comunitățile de Romi, Fundația PACT și Frivillighet Norge, care acționează în calitate de Operator de Fond desemnat de către FMO – Oficiul Mecanismului Financiar al Granturilor SEE și Norvegiene.
Active Citizens Fund România vizează consolidarea societății civile și a cetățeniei active și creșterea capacității grupurilor vulnerabile. Cu o alocare totală de 46.000.000 euro, programul urmărește dezvoltarea pe termen lung a sustenabilității și capacității sectorului societății civile, intensificând rolul său în promovarea participării democratice, a cetățeniei active și a drepturilor omului și consolidând în același timp relațiile bilaterale cu statele donatoare Islanda, Liechtenstein și Norvegia. Pentru mai multe informații despre Active Citizens Fund în România, vă rugăm accesați www.activecitizensfund.ro. Pentru mai multe informații despre Granturile SEE și Norvegiene, accesați www.eeagrants.ro.”