Obiective și Beneficiari

 

Obiective

1. 6.040 de cetățeni din 27 de județe implicați în protecția mediului carstic, în 18 luni.
2. Conștientizarea a 1.000 de cetățeni privind rolul Exploratorii în societate.

Beneficiari

  • 5400 Cetățeni tineri din zone insuficient deservite (localități din mediul rural și urban, mici). Trăiesc în cel mai vulnerabil mediu (zonele carstice), nu dețin cunoștințele necesare protejării.
  • 100 Funcționari publici din zone insuficient deservite (localități din mediul rural și urban, mici). Desfășoară activități de reglementare și control în cel mai vulnerabil mediu, nu dețin cunoștințele necesare.
  • 500 Voluntari din organizațiile speologice. Desfășoară activitățile speologice de explorare sau sunt interesați de domeniul carstic.

Ne adresăm tinerilor din mediul rural defavorizat unde sunt zone carstice extrem de vulnerabile. Desfășurăm mai multe activități pentru a pregăti comunitățile de tineri din cele 27 de județe să poată reacționa în a limita sau opri degradarea mediului din localitatea lor. Implicăm tinerii în activități de identificare a problemei, asiguram instruirea și liniile directoare pentru sporirea capacității lor.

Domeniu: mediul carstic din Romania.

Localizarea teritoriilor cu vulnerabilitate a mediului și a zonelor insuficient deservite sunt în județele: Caraș-Severin, Bihor, Hunedoara, Alba, Argeș, Gorj, Harghita, Arad, Cluj, Sălaj, Vâlcea, Constanța, Maramureș, Mehedinți, Timiș, Brașov, Bistrița-Năsăud, Dâmbovița, Tulcea, Buzău, Mureș, Prahova, Suceava, Vrancea, Neamț, Covasna, Iași.