Materiale informative

Materiale informative

  • 200 exemplare planșa școlară ,,mediul carstic,,
  • 200 exemplare planșa școlară ,,mediul de peșteră,,
  • 6000 exemplare Cartea ,,Manualul tânărului speolog,,
  • 500 exemplare Cartea ,,Peșterile Munților Bihor,,.
  • 500 exemplare Fluturaș ,,RuralKarst,,
  • 1 Video 3D ,,peștera virtuală,,.
  • 1 prezentare power point, ,,mediul carstic, vulnerabilitatea și schimbările climatice,,.
  • 1 Raport de evaluare națională ,,Degradarea și poluarea mediului carstic precum și identificarea soluțiilor de remediere,,.

Pentru a înțelege mai bine problema acviferelor carstice, recomandăm citirea documentației acestei conferințe şi a manualului de hidrogeologie:

Link înscriere conferință UNESCO Apele Subterane:
https://groundwater-summit.org

 

Link de descărcare manual:
Manual “Introducere în ştiința şi ingineria apelor subterane”

 

 

💧În perioada 6 – 8 Decembrie 2022 are loc la Paris conferința
UNESCO pe tema importanței apelor subterane. 

 

🌎Ideea este așa : apele subterane sunt o resursă pe cât de importantă, pe atât de ușor de trecut cu vederea. Ele au un impact direct asupra sănătății noastre, noi depindem de calitatea izvoarelor din care primim apă potabilă. 

 

🌊Conferința UNESCO va pune în lumină opiniile specialiștior din diferite țări, pentru a ajunge la un consens despre ceea ce este de făcut pentru a oferi oamenilor acces ușor la apă potabilă.

 

🌍De aceea, Asociația Speologică “Exploratorii” vă invită să urmăriți conferința online pentru a afla mai multe despre acest subiect. (https://groundwater-summit.org)

 

 

🌈De ce este importantă această conferință pentru noi, speologii? 

 

☔️Deoarece prin proiectul Rural Karst noi comunicăm despre importanța acviferelor carstice către consiliile locale, către elevi și profesori, către alți speologi, acolo unde acestea sunt unica sursă de apă potabilă. Iar atunci când lucrezi cu informații științifice, trebuie să fii la curent cu noutățile din domeniu. 

🌏Cât despre manualul Hydrogeology 101, el este scris de Neven Kresic, autor al mai multor cărți de succes despre apele subterane. Este un manual la nivel de facultate, care introduce concepte de bază în știința și ingineriea apelor subterane, prin intermediul a 16 capitole, având conținutul unui curs tipic de unul sau două semestre universitare.

🦇Cu sute de diagrame și fotografii, acesta acoperă introducerea în domeniul hidrogeologiei, utilizarea apelor subterane, porozitatea și caracteristicile hidraulice ale mediilor poroase, curgerea apelor subterane, acvifere şi acvitarde, golirea şi reumplerea apelor subterane, inclusiv izvoarele, fluxul în zone nesaturate, chimia apelor subterane, contaminarea apelor subterane și remedierea acestei probleme, investigații de teren, ape subterane în alimentarea cu apă a comunităților locale și problema secetei în California – studiu de caz de Alex Mikszewski.

🏔 Proiectul Rural Karst beneficiază de o finanțare în valoare de 47299 euro, prin programul Active Citizens Fund – Romania, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org.

 

🏕 „Lucrăm împreună pentru o Europă verde și incluzivă.”

 

#haide #ActiveCitizensFund #Romania #activecitizens, #EEANorwayGrants