Pentru elevi

De ce să vin alături de “Exploratorii”? De ce este proiectul Rural Karst potrivit pentru mine?
Dacă te alături “Exploratorilor” în calitate de elev, de tânăr, cel mai probabil vei lua parte la acțiuni de voluntariat. Dar, vei întreba tu, la ce îmi folosește mie acest voluntariat? Ei bine, răspunsul este simplu: prin voluntariat, tu te dezvolți atât pe plan personal, cât și pe plan profesional. Pentru un elev, voluntariatul este ocazia cu care el poate lua legatura cu adulți care au diferite profesii, și poate înțelege ce fac ei. Aici cunoști persoane de vârsta ta care au aceleași pasiuni, și legi prietenii care pot dura o viață!
Asociația Speologică “Exploratorii” ajută tinerii să devină mai puternici prin intermediul valorilor pe care le au în comun: Integritatea: suntem sinceri în ceea ce facem, iar ceilalți se pot baza pe noi.
Cooperarea: învățăm să lucrăm în echipă, și ne facem prieteni noi cu această ocazie! Disciplina: În speologie vom învăța tehnici de parcurgere în siguranță a unei peșteri, sau a unei păduri. Respectul: ne respectăm pe noi și îi respectăm pe ceilalți, oferindu-le ce avem mai bun în noi. Curajul: Curajul este abilitatea și dorința noastră de a învinge frica. Frica de necunoscut, de întuneric, de locuri înguste sau aflate la înălțime. Vom învăța despre roci, despre animale, despre cum se formează munții și multe altele.
Prin exercițiu îți construiești drumul ce duce la realizarea scopurilor tale. Așa că exersează ceea ce ai învățat de câte ori ai ocazia! Integritatea: suntem sinceri în ceea ce facem, iar ceilalți se pot baza pe noi.
Asociația Speologică “Exploratorii” ajută tinerii să devină mai puternici prin intermediul valorilor pe care le au în comun: Cooperarea: învățăm să lucrăm în echipă, și ne facem prieteni noi cu această ocazie!
Disciplina: În speologie vom învăța tehnici de parcurgere în siguranță a unei peșteri, sau a unei păduri.
espectul: ne respectăm pe noi și îi respectăm pe ceilalți, oferindu-le ce avem mai bun în noi.
urajul: Curajul este abilitatea și dorința noastră de a învinge frica. Frica de necunoscut, de întuneric, de locuri înguste sau aflate la înălțime. Vom învăța despre roci, despre animale, despre cum se formează munții și multe altele. Frica de a porni la un drum lung, de a ne orienta în pădure. Curajul este răspunsul pe care îl găsim în noi. Voluntariatul este calea prin care elevii pot beneficia de mentorat, pentru a descoperi profesiile pe care și-ar dori să le practice în viitor. Acestă experiență va fi adăugată la CV-ul tău, lucru care îți va fi util după terminarea liceului. Asociația Speologică “Exploratorii” are o experiență de peste 60 de ani în proiecte de studiu și protecție a mediului înconjurător. Alături de noi, vei face cunoștință cu cercetători adevărați, biologi, geografi, arheologi, paleontologi și alți experți în domenii conexe. Folosește acestă ocazie ca să descoperi ce îți place să faci!